Κατηγορία:ΚΕΡΑΤΑΣ

Καλές  και  άγιες οι απόψεις  περί  μιας μονογαμικής σχέσης στηριζόμενης  σε αισθήματα αμοιβαίας  κατανόησης και εμπιστοσύνης αλλά ας  αφήσουμε τους  ρομαντισμούς και ας προσγειωθούμε στη σκληρή και βερνικωμένη πραγματικότητα! Ταπεινή μου γνώμη είναι ότι η μονογαμία στη σύγχρονη κοινωνία είναι απλά μια κοινωνική σύμβαση και τίποτα παραπάνω. Όταν όμως η σύμβαση αυτή λύεται μονομερώς τότε…κάποιος κουτουλάει στις πόρτες. Πως όμως θα καταλάβουμε ότι το έτερον μας ήμισυ μας έχει καταστήσει ‘’ντερέκια’’;Απλά διαβάστε τα παρακάτω  πάρτε μια ιδέα και ανατρέξτε στο παρόν κείμενο αν σας μπούν ψίλοι στα αυτιά.

·         Ο φερόμενος ως δράστης αποφεύγει να συναντά πλέον τους φίλους σας ή την οικογένεια σας ενώ παλιότερα τέτοιου είδους συναντήσεις κανονίζονταν τακτικά. Προφανώς γιατί νιώθει τύψεις βλέποντας τους  δικούς σας ανθρώπους να τον αποδέχονται ένω αυτός είναι ανάξιος  της εμπιστοσύνης σας.

·         Αν η γκρίνια του αρχίσει να γίνεται ανυπόφορη και κάθε προσπαθεια επικοινωνίας αποτυγχάνει με τη δικαιολογία ότι εσείς έχετε αλλάξει αυτό μάλλον σημαίνει ότι προσπαθεί να αιτιολογήσει στον εαυτό του τις πράξεις του προκειμένου να εκδιώξει τις ερινύες.

·         Και τι είναι χειρότερο από τη γκρίνια; Η αδιαφορία. Δεν τον ενδιαφέρει πλέον η γνώμη σας, η προσωπική σας ζωή, τα προβλήματα σας ,οι ανησυχίες σας όλα αυτά που στο παρελθόν συζητούσατε μαζί για ώρες. Δεν δείχνει να ενοχλείται αν δεν πηγαίνετε πλέον μαζί σε κοινωνικές εκδηλώσεις και λοιπές εξόδους, προτιμά να μένει μακριά σας και φαίνεται προσηλωμένος κάπου αλλού.

·         Μιλάει συχνά για κάποιο άτομο το οποίο εμφανίστηκε στη ζωή του, εξιστορώντας κάποιες αθώες  ενέργειες που ίσως και να κάνανε μαζί. Προφανώς και καταλάβατε ποιος είναι ο ρόλος του ατόμου αυτού στη ζωή του ανθρώπου σας!

·         Δεν αποχωρίζεται πλέον το κινητό του, το οποίο βρίσκεται συνήθως στη ‘’σιωπηρή’’ λειτουργία. Με το κινητό στο κρεβάτι, στο μπαλκόνι ακόμη και στη τουαλέτα. Μηνύματα σε ακατάλληλες ώρες, ψίθυροι στο τηλέφωνο και γενικά μια συμπεριφορά που θυμίζει πράκτορα ειδικών υπηρεσιών.

·         Αρχίζει να προσέχει τον εαυτό του ,το ντύσιμο του, το μαλλί και το σώμα. Ξεκινά δίαιτες πείνας και πάει ανελλιπώς στο γυμναστήριο.

·         Αποφεύγει να απαντά στις ερωτήσεις σας σχετικά με το πώς πέρασε τη μέρα του κάνοντας χρήση του απαιτούμενου εκείνου χρόνου για την σύνταξη ενός καλού ψέματος.

·         Και τώρα έγινε αυτόνομος ‘’ με κάλεσε  ένα παιδί από τη δουλειά  στο πάρτι του, εσύ τι θα κάνεις;’’. Ενώ πριν δεν νοούνταν  να πάει κάπου χωρίς εσάς…

·         Διάθεση για σεξ, γιοκ! Είναι πλέον κουρασμένος, θέλει να δει Μάκη, τον πονάει το κεφάλι του και διάφορες άλλες αστείες δικαιολογίες. Κώλος χορτάτος…

Όλα τα παραπάνω αποτελούν ενδείξεις και ΟΧΙ αποδείξεις απιστίας. Γι αυτό καλό θα είναι σε περίπτωση που διαπιστώσουμε κάτι από τα παραπάνω να προσπαθήσουμε να εξακριβώσουμε αν και σε ποιο βαθμό είμαστε κερατάδες (ναι, το κέρατο έχει επίπεδα) και να μη προβούμε στις συνήθεις ηλίθιες και εξευτελιστικές ενέργειες (σκηνές ζηλοτυπίας, παρακολουθήσεις, τηλέφωνα σε φίλους κ.τ.λ.).

Advertisements
This entry was posted in Διασκέδαση. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s