ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑ…

           Δεν ξερω για τους υπόλοιπους λαούς, όμως εμείς οι Έλληνες είμαστε ‘καλλιτέχνες’ στο να ρίχνουμε τη σκόνη κάτω από το χαλί. Το κάνουμε με τέτοιο ζήλο και επιμέλεια ούτως ώστε ακόμα και αν πάρουμε την απόφαση να καθαρίσουμε το εγχείρημα να φαντάζει αδύνατο. Εννοείται πως αυτό συμβαίνει σε όλους τους τομείς της ζωής μας για σήμερα όμως θα μείνω στο θέμα των ναρκωτικών

Τα ναρκωτικά ,ως μάστιγα, ανακαλύφθηκαν από όλους τους τηλεοπτικούς Κολόμβους στις 7-10-07 όταν στα χέρια της ΔΙΩΞΗΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ έπεσε το γνωστό μοντέλο η γλυκιά μας Άξια. Επί δύο εβδομάδες οι όρχεις μου πρήζονταν διαρκώς και αδιαλείπτως από τους δημοσιογράφους Σερλοκ Χολμς οι οποίοι ασχολούνταν με τα 2.3 γραμμάρια κοκαΐνης που βρέθηκαν στη κατοχή του μοντέλου και ρώτουσαν εναγωνίως στα παράθυρα τον κάθε πούστη και τη κάθε ξεκωλιάρα ,του χώρου της showbiz, αν υπέπεσε ποτέ στην αντίληψη τους διακίνηση ,χρήση ή εμπορία ναρκωτικών ουσιών στα καμαρίνια ή στις δεξιώσεις. Ένας από τους σοκαρισμένους από το γεγονός (τη σύλληψη της Ανδρεαδάκη) ήταν και ο ευγενής κύριος Σεργιανόπουλος, (ναι καλά κατάλαβες ο ηθοποιός που συνελλήφθη προχθές με 34 γραμ. κοκό) ο οποίος έδινε συμβουλές στους νέους προκειμένου να αποφύγουν τη παγίδα των ναρκώτικών ,ρε παιδιά μη πίνετε ναρκωτικά δεν φθάνουν για όλους. Μου θυμίζει κάποιον πολύ γνωστό ηθοποιό και παρουσιαστή ο οποίος ενώ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΣΤΟ ΚΟΤΕΡΟ σήμερα διακωμωδεί, διαπαιδαγωγεί, ενημερώνει και σατυρίζει τα πάντα και τους πάντες και κάθε φορά που σκάει μια βόμβα σαν τη προχθεσινή, πέφτει από τα σύννεφα λές και ούτε αυτός είδε ποτέ ή άκουσε για ναρκωτικά στο χώρο του.

Το κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα τις οδούς ΣΟΦΟΚΛΈΟΥΣ, ΓΕΡΑΝΙΟΥ και ΜΕΝΑΝΔΡΟΥ το έχει επισκεφθεί κάνεις από εσάς; Μήπως την όδο Κύπρου, τη πλατεία Αυλίζας ,το καταυλισμό Καποτά ή το χαμόμηλο στο Μενίδι; Τα ¨Ανω Λιόσια ,το Μεταξουργείο ,τα Κάτω Πατήσια ,τον Κολωνό, τον Αγ.Παντελεήμονα; Και ξαφνικά ανακαλύψαμε και τα Ζωνιανά μέτα από 30 χρόνια ασυδοσίας. Αλλά δεν θα επεκταθώ και άλλο, για την ώρα τουλάχιστον.

Παρακάτω θα δείτε τα είδη των ναρκωτικών ουσιών τις διάφορες ονομασίες τους καθώς και το τι προκαλούν στον ανθρώπινο οργανισμό.

Ø      ΚΑΝΝΑΒΗ

clip_image001

Γνώστη και ως μαριχουάνα,μαύρο,χασίς, pot, grass, weed, Mary Jane, THC, Acapulco Gold, dope, hemp, rope, sinsemilla, Colombian, Jamaican. Τσιγάρο μαριχουάνας,μπάφος,καλαμαριά, joint, reefer, roach, bit, bomber. h ashish, black Russian, hash. Χασισέλαιο, oil. Η χρήση της προκαλεί αύξηση καρδιακού ρυθμού, πιθανόν ορθοστατική υπόταση, ανορεξία, που ακολουθείται από αυξημένη όρεξη, ευφορία, ονειρική κατάσταση, παραμόρφωση χρόνου-τόπου, σπάνια ψευδαισθήσεις, περιστασιακά πανικού ή άγχους. Σε χρόνια χρήση παρατηρείται έλλειψη κινητοποίησης και ενεργητικότητας. Φυσιολογικό μέγεθος κόρης, με αργή αντίδραση στο φως, υπεραιμία επιπεφυκότα. Οι μεταβολίτες μπορεί να είναι ανιχνεύσιμοι στα ούρα μέχρι και πολλές εβδομάδες μετά τη χρήση.

Ø      ΠΑΡΑΙΣΘΗΣΙΟΓΟΝΑ

Ø      Γνωστά με πάρα πολλές ονομασίες κάποιες από τις οποίες είναι  LSD, acid, dot, microdot, blotter, barrels, mellow yellows, sugar lump, white lightning. Ψιλοσυβίνη, mushroom, shrooms, μεσκαλίνη, peyote, button, mesc. PCP, angel dust, anger hair, animal tranquilizer, Cadillac, crystal joints. Η χρήση τους προκαλεί αύξηση θερμοκρασίας, αύξηση καρδιακού ρυθμού, αύξηση αρτηριακής πίεσης, ευφορία, άγχος ή πανικός, παράνοια, απρόσφορο συναίσθημα, παραισθήσεις, χρονικές και οπτικές παραμορφώσεις, οπτικές ψευδαισθήσεις, αποπροσωποποίηση. Με το PCP μπορεί να παρατηρηθεί υπερτασική εγκεφαλοπάθεια. Διαστολή κόρης (φυσιολογική ή σε μύση με το PCP), αύξηση τενοντίων αντανακλάσεων. Με το PCP -νυσταγμός (κάθετος, οριζόντιος ή κυκλικός), κατατονία ή έντονη υπερδραστηριότητα, εκροή σιέλου από το στόμα, αλαλία, αμνησία, αναλγησία, μυϊκή δυσκαμψία, αταξία βάδισης, παρορμητικότητα ή βίαιη συμπεριφορά, πιεστικός λόγος. Η ανίχνευση του LSD είναι γενικά αδύνατη λόγω των μικρών ποσοτήτων που υπάρχουν. Το PCP ανιχνεύεται στα ούρα. Η ανίχνευση άλλων παραισθησιογόνων στον ορό και στα ούρα είναι δύσκολη.

Ø      ΠΤΗΤΙΚΑ ΕΙΣΠΝΕΟΜΕΝΑ

Εκτιμάται ότι το 10% περίπου των εφήβων και το 16% των νεαρών ενηλίκων στις ΗΠΑ κάνουν χρήση διαλυτών. Ο εθισμός υπολογίζεται στο 3% με 4% εκείνων που έχουν δοκιμάσει εισπνεόμενα. Είναι συχνή η χρήση και άλλων φαρμάκων και οι διαταραχές συμπεριφοράς. Το πιο γνωστό από αυτά είναι η ‘ζίνα’ δηλαδή η βενζίνη αλλά και το νέφτι. Η επίδραση, ‘το άκουσμα’ ποικίλλει ανάλογα με τον παράγοντα και την ποσότητα που χρησιμοποιείται αλλά μοιάζει με τη δηλητηρίαση από αλκοόλ. Μπορεί να αυξηθεί ο καρδιακός ρυθμός και να μειωθεί η αρτηριακή πίεση. Αρχικά, έξαψη, ζάλη, υπνηλία και έλλειψη αναστολών. Η σοβαρή δηλητηρίαση μπορεί να προκαλέσει: αταξία, αποπροσανατολισμό, αυπνία, αδυναμία, δυσαρθρία, νυσταγμό και ψευδαισθήσεις. Η οξεία χρήση μπορεί να εκδηλωθεί με διαστολή της κόρης ή με ενδείξεις αναπνευστικού ερεθισμού. Η χρόνια χρήση μπορεί να υποδηλώνεται με απώλεια βάρους, μυϊκή αδυναμία, αφηρημάδα και απώλεια συνέργειας. Η οξεία δηλητηρίαση σπάνια οδηγεί σε θάνατο. Μπορεί να παρατηρηθούν διαταραχές των εξετάσεων ηπατικής λειτουργίας (η γ-γλουταμυλοτρανσφεράση είναι πιο ευαίσθητη). Ο έλεγχος φαρμάκων είναι αναξιόπιστος

Στα ΑΝΤΙΧΟΛΙΝΕΡΓΙΚΑ ανήκουν οι ουσίες όπως ατροπίνη, μπελλαντόνα, henbane, διφαινυδραμίνη, σκοπολαμίνη, τριεξιφαινυδίλη, βενζοτροπίνη mesylate, προκυκλιδίνη, προπανθελίνη, βρωμίδη, jimsonweed seed οι οποίες και προκαλπούν στο χρήστη  αύξηση θερμοκρασίας, αύξηση καρδιακού ρυθμού, πιθανή μείωση αρτηριακής πίεσης. Υπνηλία ή κώμα, αισθητηριακή σύγχυση, αμνησία, αποπροσανατολισμός, οπτικές ψευδαισθήσεις, παραμόρφωση της θέας του σώματος, σύγχυση, μερικές φορές ανησυχία, παράνοια, έξαψη. Κόρες σε διαστολή χωρίς αντίδραση, μείωση εντερικών ήχων, ερυθρότητα προσώπου, ξηρότητα δέρματος και βλεννογόνων, βίαιη συμπεριφορά, επιληπτικές κρίσεις. Με την προπανθελίνη μπορεί να παρατηρηθεί κυκλοφοριακή ανεπάρκεια, αναπνευστική ανεπάρκεια, παράλυση, κώμα. Τα αντιχολινεργικά ανιχνεύονται στα ούρα.

Ø      ΔΙΕΓΕΡΤΙΚΑ ΤΟΥ Κ.Ν.Σ.

Είναι ουσίες όπως κοκαΐνη, coke, C, blow, cola, crack, freebase, gold dust, lady, lady snow, nose, nose candy, nose powder, rock, rock candy, toot, white horse. αμφεταμίνες, speed, uppers, black beauties, bennies, brown και clears, pep pills, white cross. Μεθαμφεταμίνη, meth, crank, crystal meth, ice, dice. MDMA, ecstasy. Οι ουσίες αυτές προκαλούν στον χρήστη αύξηση καρδιακού ρυθμού, αύξηση αρτηριακής πίεσης, ασταθής αναπνοή, αύξηση της θερμοκρασίας. Ευφορία, υπερκινητικότητα, έλλειψη αναστολών, ιδέες μεγαλείου, άγχος, παρορμητικότητα, ευερεθιστότητα, υπερδραστηριότητα, παράνοια, πανικός, υπομανία/μανία, ψευδαισθήσεις, παραλήρημα, στερεότυπες κινήσεις. Διαστολή κόρης, αύξηση αντανακλάσεων, ξηροστομία, ιδρώτας, τρόμος, αρρυθμίες, έμφραγμα μυοκαρδίου και επιληπτικές κρίσεις. Σε χρόνια χρήση κοκαΐνης μπορεί να παρουσιαστεί διάβρωση του ρινικού διαφράγματος, απώλεια βάρους και ανοραξία. Το κάπνισμα κρακ μπορεί να προκαλέσει αποφρακτική βρογχιολίτιδα, που οργανώνεται σε πνευμονία. Η IV χρήση συνοδεύεται από τους κινδύνους των μη αποστειρωμένων βελονών. Ο έλεγχος της ουσίας στα ούρα και στον ορό υποδεικνύει τοξικότητα στη διάρκεια της δηλητηρίασης και μπορεί να μείνει θετικός μέχρι και 2 με 3 ημέρες μετά τη χρήση της κοκαΐνης.

Ø      ΗΡΩΙΝΗ

Το πιο γνωστό ,κοινό, ευρέως διαδεδομένο και επικίνδυνο ναρκωτικό.Αλλες ονομασίες της είναι πρέζα,ζιζού, horse, China white, dope, hard stuff, poison, smack, junk, brown, snow, poppy, juice, perks, black tar .Τα συμπτώματα από τη χρήση της ηρωίνης ποικίλουν ανάλογα με τον τρόπο χρήσης,την ποσότητα λήψης και τις ανάγκες του χρήστη.Η στέρηση, αν και ιδιαίτερα δυσάρεστη, είναι γενικά επικίνδυνη για τη ζωή μόνο στα νεογέννητα. Έτσι, οι έγκυες γυναίκες θα πρέπει να διακόπτουν τα οπιοειδή αργά, στη διάρκεια του πρώτου ή δεύτερου τριμήνου ή να παραμένουν σε μεθαδόνη στη διάρκεια του τρίτου τριμήνου, ώστε να αποφύγουν την ανεξέλεγκτη στέρηση του εμβρύου στη μήτρα. Οι περισσότεροι εξαρτημένοι από οπιοειδή ασθενείς μπορούν να αντιμετωπιστούν με μεθαδόνη από το στόμα

Ø      ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΑ Κ.Ν.Σ.

Βαρβιτουρικά, barbs, candy, downers, reds and blues. Σεκοβαρβιτάλη, M and M ‘ s, reds, red devils. Συνδυασμός σεκοβαρβιτάλης και αμοβαρβιτάλης, Christmas trees. Χλωροδιαζεποξίδη, green and whites. Αιθοχλωροβυνόλη, dyls. Μεθακουαλόνη, ludes. Τα συμτώματα που παρουσιάζει ο χρήστης είναι καταστολή αναπνοής, πτώση της αρτηριακής πίεσης, σε υπερδοσολογία shock, υπνηλία, σύγχυση, κώμα, παραλήρημα. Διαστολή κόρης με την γλουτεθιμίδη ή σε υπερδοσολογία. Νυσταγμός, αργή αντίδραση στο φως, μείωση τενοντίων αντανακλάσεων, αταξία, μασημένος λόγος. Σπασμοί ή ευερεθιστότητα, με την μεθακουαλόνη. Σημεία αντιχολινεργικής τοξικότητας, με την γλουτεθιμίδη. Καρδιακές αρρυθμίες, με την υδροχλωράλη. Η υπερδοσολογία οδηγεί σε υπεραερισμό, άπνοια και θάνατο. Τα δείγματα αίματος και ούρων συνήθως είναι θετικά σε δηλητηρίαση με βαρβιτουρικά και άλλα κατασταλτικά του ΚΝΣ. Η οξεία δηλητηρίαση με αλκοόλ μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση της γ-γλουταμυλοτρανσφεράσης. Ο χρόνιος αλκοολισμός συχνά συνοδεύεται από αύξηση των επιπέδων των ενζύμων του ήπατος, αύξηση των τριγλυκεριδίων του ορού, αύξηση του μέσου όγκου ερυθρών και μείωση του αριθμού των ερυθρών αιμοσφαιρίων και του αιματοκρίτη.

 

 

 

 

                         

 

 

 

 

  

Advertisements
This entry was posted in Ειδήσεις και πολιτική. Bookmark the permalink.

One Response to ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑ…

  1. Ο/Η Apostolos λέει:

    Κοντοστέκομαι στην πρώτη σου παράγραφο και το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό είναι πως ήμασταν ο λαός που την υποκρισία του την ανήγαγε σε τέχνη. Έτσι γεννήθηκε η υποκριτική και το θέατρο που όλος ο κόσμος τα απολαμβάνει.Τη διάχυτη υποκρισία που βλέπουμε όμως σε όλα τα θέματα της καθημερινής ζωής (και όχι μόνο σε θέματα όπως αυτό των ναρκωτικών) , όχι μόνο δεν την απολαμβάνω αλλά μου προκαλεί ένα αίσθημα αηδίας και απογοήτευσης , που δεν το βλέπω να μου φεύγει σύντομα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s